Devre KartıDevre Kartı
    Devre KartıDevre Kartı
    • Anasayfa
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Çerez Politikası (Cookie)
    • İletişim
    • Anasayfa
    • Arduino
    • Devreler
    • Elektrik
    • Elektronik
    • Güncel
    Devre KartıDevre Kartı
    Anasayfa»Arduino»Arduino ile Neler Yapılabilir?
    Arduino

    Arduino ile Neler Yapılabilir?

    3 dakika okuma süresi
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Teknoloji günden güne daha da hızlı bir biçimde gelişmeyi sürdürmektedir. Geliştirilen ürünler de bir o kadar sevilir ve beğenilir. Bahsi geçen ürünlerin büyük bir kısmı insan hayatına çok etki eden kolaylıklar sunan içerikler barındırır. Bu ürünler arasında en önemlisi ise Arduino ürünüdür. Peki Arduino nedir ve Arduino ile neler yapılabilir? Bu yazıda konuya dair tüm ayrıntıları öğreneceksiniz.

    İçerik Tablosu

    • Arduino Nedir? Ne İşe Yarar?
    • Arduino ile Yapılabilecekler

    Arduino Nedir? Ne İşe Yarar?

    Birçok birey Arduino meselesine dair türlü sorular sorar ve bu sorulara yanıt bulmak için internet sitelerini araştırır. Bu konuda Arduino birçok insanın ilgisini çeken mühim konu başlıkları içerisinde yer almaya devam eder. Arduino ile ilgili cevabı en sık merak edilen soruların ilk sırasında Arduino nedir ve Arduino ile neler yapılabilir soruları gelmektedir.

    Bahsi geçen sorunun yanıtını herkes merak eder. Arduino basit bir şekilde etrafıyla iletişime geçebilen biçimde oluşturulan sistemler bütünüdür. Açık kaynaklı bir geliştirme platformu olarak da tanımlamak mümkündür. Arduino, bugüne bakıldığında da kendini öne çıkaran elektronik iş projelerinin olmazsa olmazı haline gelen bir geliştirme kartı olarak ilgi çeker.

    Açık bir kaynağa sahip olması, fiyatının uygun olması ve internet ortamı içerisindeki projelerinin basitçe bulunabilmesinden ötürü robot projelerinde önemli bir rol edinir. Kullanımı hayli kolaydır. Sadece bir tane USB kablo ile içerisine yazılım yüklenebilir. Bu konuda yapılması gereken ise Arduino kartını kablo vasıtasıyla bilgisayara bağlayıp kendi sitesi üzerinden indirilmesi gereken programla da yazılımı Arduino içerisine yüklemektir.

    Arduino açık kaynaklı bir kod yazılımıdır. Bu yüzden de kaynak kodları herkes açık haldedir. Bunun geldiği mana, isteyen bireylerin onun üzerinde değişiklik yapabileceği ve kendi yeni sürümünü oluşturabileceği olmaktadır. Arduino ide indirilebilir ve online kodlama hali ile her yerden kodlama olanağı tanır. Arduino ide kullanımı son derece basittir. Bu yüzden de herkes rahatlıkla kullanabilir.

    Bireylerin hayli kolay biçimde etrafıyla etkileşime geçebileceği Arduino platformunun tam olarak ne işe yaradığı da önemlidir. Arduino açık kaynaklı etkileşim platformu sahip olduğu bu genel özellik açısından kullanıcılara dilediği biçimde düzenleme imkanı sunmaktadır. Arduino içerisindeki kütüphaneleri vasıtasıyla kullanıcılara son derece basit programlanabilir işlevler sunmaktadır. Uygulanabilir olan dijital ve analog girişleri ile rahatça işlenebilir veriler ortaya çıkarır.

    Arduino içermekte odluğu sensörler ile çalışabilir hale gelmesi nedeniyle sensörlerden gelmekte olan verilen işlevselliğini artırmaktadır. Dış çevreye yönelik şekilde çıktılar meydana getiren ışık, ses, yazı, hareket ve görsel içeren içeriklerin üretilebilmesine imkan tanır. Arduino, kart ve robotik elektronik aplikasyonların basit şekilde uygulanabilir hale gelmesine olanak tanır. Arduino’da kullanımı mevzubahis olan programlama dili de basit teknikler içerdiğinden ötürü çok sayıda kaynağa ulaşmanızı sağlar. Yazılımların her birini ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

    Arduino ile Yapılabilecekler

    Arduino ile bir bireyin aklına gelebilecek her türlü elektronik projenin gerçekleştirilebilir olması muhteşem bir şeydir. Birden çok sayıdaki projeyi birbirine bağlayarak bir tek Arduino bağlantısı ile kullanım sağlamak olağan bir durum değildir.

    Fakat akıllı düzeydeki türlü ev projeleri, robot teknolojileri, haberleşme sistemleri, üç boyutlu yazıcılar, güvenlik sistemleri, RFID kart okuma sistemleri, hareket, ışık, gaz, mesafe, eğim gibi uyar devre araçları gibi sistemler, drone projeleri gibi çeşitli işlemleri gerçekleştirme konusunda Arduino’nun yeri apayrı olur. Son zamanların en önemli teknolojik trendlerinden biri haline gelen Arduino herkesin dikkatini çekmeyi kesinlikle başarmıştır. Bu yüzden de sık kullanılır ve fazlasıyla da sevilir. Arduino sayesinde her şey mümkün olur.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email

    Benzer İçerikler

    Arduino Nedir?

    30 Eylül 2022

    HC-SR04 Ultrasonik Mesafe Sensörü ve Arduino Projesi

    10 Temmuz 2022

    Arduino Çeşitleri ve Özellikleri

    3 Kasım 2021

    Cevap Yaz Cancel Reply

    Son Eklenenler

    Mosfet Nedir? Mosfet Ne İşe Yarar?

    17 Ekim 2022

    Robotik Kodlama Nedir?

    14 Ekim 2022

    NodeMCU Nedir? NodeMCU Projeleri Nelerdir?

    13 Ekim 2022

    Raspberry Pi Nedir? Modelleri Nelerdir?

    13 Ekim 2022

    Arduino ile Neler Yapılabilir?

    3 Ekim 2022

    Arduino Nedir?

    30 Eylül 2022

    Alçak Gerilim Nedir? Nerelerde Kullanılır?

    30 Eylül 2022

    Akım Trafosu Nedir? Nerelerde Kullanılır?

    30 Eylül 2022

    Elektrik Tasarrufu Nasıl Yapılır?

    27 Eylül 2022

    Kontrol Kalemi Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

    27 Eylül 2022
    • Direnç Renk Kodları
    • Elektronik Devre Elemanları
    • Flip-Flop Devresi Yapımı
    • Kısa Devre Nedir?
    • Multimetre Nedir?
    • Elektromıknatıs Nedir? Nerelerde Kullanılır?
    • Akım Korumalı Priz Nedir?
    • Arduino Çeşitleri
    • Breadboard
    © Devre Kartı.

    Yukarıya yazın ve aramak için enter'a basın!