Devre KartıDevre Kartı
    Devre KartıDevre Kartı
    • Anasayfa
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Çerez Politikası (Cookie)
    • İletişim
    • Anasayfa
    • Arduino
    • Devreler
    • Elektrik
    • Elektronik
    • Güncel
    Devre KartıDevre Kartı
    Anasayfa»Güncel»En İyi 10 Ücretsiz PCB Tasarım ve Çizim Programı
    devrekartifb2
    Güncel

    En İyi 10 Ücretsiz PCB Tasarım ve Çizim Programı

    8 yorum3 dakika okuma süresi
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    1981’den beri ticari EDA’nın resmi doğumundan sonra, EDA endüstrisinden farklı tasarım yazılımları üretildi. PCB olarak da bilinen Baskılı Devre Kartları, donanım tabanlı herhangi bir ürünün temelini oluşturur. EDA yazılımından önce, Mühendisler genellikle elektronik devre ve entegre devreler elle veya başka bir manuel işlem tasarladılar. Bazıları ücretsiz olan, bazıları ise Premium olan birkaç PCB yazılımı var. Piyasadaki onlarca yazılım arasından seçim yapmak göz korkutucu bir görev olabilir. Kullanılacak bir tasarım paketi seçerken, her zaman mevcut destek ve toplulukla en son araçlardan bazılarının kullanılması önerilir. EDA endüstrisinde, en iyi ve en popüler araçlardan bazıları çoğunlukla ücretsiz değildir. Bununla birlikte, hala birkaç güçlü özgür olanlar var. Bu yazıda, baskılı devre kartı düzeninizi tasarlamak için bulabileceğiniz en iyi ücretsiz PCB tasarım yazılımlarından bazılarını vurgulayacağım ve umarım, bu liste sizin için neyin işe yaradığını seçmenize yardımcı olacaktır.

    eagle 1024x576 1

    İçerik Tablosu

    • 1. Autodesk Eagle
    • 2. KiCAD
    • 3. Fritzing
    • 4. DesignSpark PCB
    • 5. EasyEDA
    • 6. UpVerter

    1. Autodesk Eagle

    Eagle tartışmasız en iyi bilinen şemalardan ve PCB tasarım yazılımlarından biridir. Eskiden Cadsoft Eagle olarak biliniyordu, ancak şimdi Autodesk’ten satın alındıktan sonra Autodesk Eagle olarak adlandırılıyor. Autodesk EAGLE, devre şemalarını tasarlamak için şematik bir düzenleyici ve PCB’leri tasarlamak için bir PCB düzen düzenleyicisi içerir. Bileşen yerleştirme, PCB yönlendirme, kapsamlı bir kütüphane içeriği, başarılı bir topluluk ve daha pek çok şey sunar. Autodesk EAGLE‘ın EAGLE FREE adlı ücretsiz bir sürümü mevcut. Windows, Linux ve Mac için 2 şematik sayfa, 2 sinyal katmanı ve 80 cm2 pano alanı içerir. Eagle hakkında daha fazla bilgiyi ürün sayfasında bulabilirsiniz.

    2. KiCAD

    KiCAD, Çapraz Platform ve Açık Kaynak Elektronik Tasarım Otomasyon Paketidir. Şematik tasarımlar oluşturmak ve düzenlemek için şematik bir editör, 32 bakır katmana kadar profesyonel PCB düzenleri yapmak için bir PCB Editör ve tasarımı 3D formda incelemek için kullanılabilecek bir 3D görüntüleyici içerir. Eagle’ın aksine, KiCAD tamamen ücretsizdir ve bazı özelliklerini kullanmak için herhangi bir ödeme duvarına gerek yoktur. KiCAD Windows, Linux ve Mac’te kullanılabilir. KiCAD hakkında daha fazla bilgiyi ürün sayfasında bulabilirsiniz.

    3. Fritzing

    KiCAD gibi Fritzing de elektronik öğrenmek için açık kaynaklı bir platformdur. Fritzing, Arduino örnekleri ve kullanımı kolay bir platformuyla popüler oldu. Fritzing, anakartınız için bir PCB düzeni tasarlamak için bir breadboard düzeni, şematik ve PCB görünümü içerir. Zengin bir arayüze ve büyüyen bir topluluğa sahip olan fritzing, hobiler arasında iyi bir seçimdir.Windows, Linux ve Mac için yazılım mevcuttur. Daha fazla bilgiyi ürün sayfasında bulabilirsiniz.

    4. DesignSpark PCB

    Tartışması kolay öğrenilebilir bir ortamla, şematik yakalama ve PCB yerleşim aracıyla DesignSpark PCB denemek için EDA araçlarından biridir. Ücretsizdir, mükemmel bir şematik yakalama, sınırsız sayıda PCB katmanı tasarlamak için PCB editörü, bir parça ve kütüphane yaratıcısı, 3D görünümler ve daha birçok özellik ile birlikte gelir. DesignSpark PCB yalnızca Windows için kullanılabilir. Daha fazla bilgiyi ürün sayfasında bulabilirsiniz.

    5. EasyEDA

    EasyEDA ücretsiz ve ücretli bir EDA aracıdır. EasyEDA güçlü bir şematik yakalama, PCB editörü, Kütüphaneler tasarımcısı, bir proje yönetim aracı ve son olarak bir ekip ortak çalışanı sağlar. EasyEDA ayrıca, kullanılan bileşenler hakkında gerçek zamanlı stoklar ve fiyatlandırma bilgileri sağlamak için LCSC.com bileşen kataloğu ile bir entegrasyona sahiptir.
    EasyEDA çevrimiçi ve masaüstü tabanlı. Çapraz platformdur ve Windows, Linux ve Mac’i destekler. Daha fazla bilgiyi ürün sayfasında bulabilirsiniz.

    6. UpVerter

    Upverter, donanım mühendislerinin şemaları ve PCB’leri (Baskılı Devre Kartları) tasarlamalarını, paylaşmalarını ve gözden geçirmelerini sağlayan EasyEDA gibi web tabanlı bir EDA’dır. Açık kaynaklı donanım tasarımı için GitHub’ın açık kaynaklı yazılım geliştirme için yaptıklarını yaparak bir işbirliği platformu sağlar. Bir şematik yakalama, PCB editörü, bir sistem tasarımcısı, 3D görüntüleyici, takım işbirliği ve daha pek çok şey ile birlikte gelir. Platform hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email

    Benzer İçerikler

    Kondansatör (Kapasitör) Nedir?

    2 Eylül 2022

    Breadboard Nedir?

    3 Mayıs 2022

    Multimetre Sembolleri

    2 Nisan 2022

    8 yorum

    1. Fatma on 1 Mayıs 2022 12:22

      Çok iyi bir site gerçekten bayildim

      Reply
    2. Emre Cesur on 1 Mayıs 2022 12:23

      Benim gibi program arayışında olanlara yol gösterici faydalı bir paylaşım oldu. Çok tşkler.

      Reply
    3. Oğuz sarac on 1 Mayıs 2022 12:24

      Upverter hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilir miyiz

      Reply
    4. Murat T on 1 Mayıs 2022 12:26

      Ben de Autodesk Eagle’ın Eagle Free sürimünü kullanıyorum. İşim gereği bana yeterli oluyor, daha sonra ücretli sürüme geçebilirim. Güzel bir tanıtım hazırlamışsınız

      Reply
    5. Mikail Kahraman on 1 Mayıs 2022 12:28

      Bilgisayarda tasarım ve çizim yapmak için en iyi program Eda olduğunu tüm detaylarıyla anlatılmış. Ve gerçekten ben de bilgisayarıma bu programı yükledim gerçekten mükemmel oldu.

      Reply
    6. Büşra kaya on 1 Mayıs 2022 12:53

      ben KiCAD kullanıyorum isim gereği ben tasviye ederim 3 d olması çok güzel

      Reply
    7. Alper on 1 Mayıs 2022 13:00

      Bilgisayarda tasarım ve çizim yapmak için en iyi program Eda olduğunu tüm detaylarıyla anlatılmış. Ve gerçekten ben de bilgisayarıma bu programı yükledim gerçekten mükemmel oldu.

      Reply
    8. Ali Emrah Olgun on 1 Mayıs 2022 13:12

      Gerçekten geniş anlamda bir anlatım olmuş emeğinize sağlık olsun

      Reply

    Cevap Yaz Cancel Reply

    Son Eklenenler

    Mosfet Nedir? Mosfet Ne İşe Yarar?

    17 Ekim 2022

    Robotik Kodlama Nedir?

    14 Ekim 2022

    NodeMCU Nedir? NodeMCU Projeleri Nelerdir?

    13 Ekim 2022

    Raspberry Pi Nedir? Modelleri Nelerdir?

    13 Ekim 2022

    Arduino ile Neler Yapılabilir?

    3 Ekim 2022

    Arduino Nedir?

    30 Eylül 2022

    Alçak Gerilim Nedir? Nerelerde Kullanılır?

    30 Eylül 2022

    Akım Trafosu Nedir? Nerelerde Kullanılır?

    30 Eylül 2022

    Elektrik Tasarrufu Nasıl Yapılır?

    27 Eylül 2022

    Kontrol Kalemi Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

    27 Eylül 2022
    • Direnç Renk Kodları
    • Elektronik Devre Elemanları
    • Flip-Flop Devresi Yapımı
    • Kısa Devre Nedir?
    • Multimetre Nedir?
    • Elektromıknatıs Nedir? Nerelerde Kullanılır?
    • Akım Korumalı Priz Nedir?
    • Arduino Çeşitleri
    • Breadboard
    © Devre Kartı.

    Yukarıya yazın ve aramak için enter'a basın!